Despre Suceava

Atestat documentar în anul 1388, în vremea în care domn al Moldovei era Petru al II-lea Mușat, Suceava este unul dintre cele mai vechi și importante orașe ale României. Săpăturile efectuate în preajma Cetății de Scaun au evidențiat o străveche așezare de tipul culturii materiale Cris, de acum 7.000 de ani. În secolul al XX-lea, orașul se extinde prin înglobarea localităților limitrofe Burdujeni și Ițcani, iar în perioada comunistă, are loc un amplu proces de industrializare a Sucevei, a cărei populație crește de peste zece ori. Suceava a primit rangul de municipiu în anul 1968. La recensământul din 2011, avea o populație de 92.121 de locuitori, fiind al 23-lea cel mai mare centru urban al României.

Suceava (în germană Suczawa, în maghiară Szucsáva) este cel mai mare oraș al județului Suceava. Localitatea se află în sudul regiunii istorice Bucovina, este situat în Podișul Sucevei, pe cursul râului cu același nume, la 21 km distanță de vărsarea în Siret, fiind localitate de frontieră austro-ungară și al doilea centru urban al Bucovinei ca mărime și importanță după capitala Cernăuți.

Din punct de vedere climatic oraşul Suceava se găseşte în zona climatului temperat continental de dealuri. Relieful din zona orașului și din împrejurimi este foarte variat, cu o fragmentare sub formă de platouri, coline și dealuri, separate de văile râurilor și pârâurilor.

Din punct de vedere industrial, Suceava este singurul oraș din regiunea de dezvoltare nord-est care a atras investitori și care s-a dezvoltat din punct de vedere al infrastructurii astfel încât în anii 2010, Suceava era orașul cu cea mai mare densitate de spații comerciale moderne din România, cu mai mult de 1,38 metri pătrați de retail pe cap de locuitor.